Президентът Плевнелиев идва за регатата Tall Ships

Screen Shot 2014-05-02 at 12.03.02 PM
Президентът на Република България – Росен Плевнелиев, днес пристига във Варна на Международната регата “SCF Black Sea Tall Ships”, на която е официален патрон.  Програмата на държавния глава предвижда той да се срещне с капитани и практиканти – участници в международното морско състезание. Домакини на срещата ще е екипажът на българската баркентина „Калиакра“, начело с 28-годишния  капитан Делян Радев.

В последния ден от регатата, 3 май, Президентът ще наблюдава зрелищното шоу, което всички ветроходи ще подарят на варненци и гостите на града. „Парадът на ветрилата“ ще бъде проведен във Варненския залив и ще може да бъде наблюдаван от протежението на цялата плажна ивица на града, както и от високите части на Аспарухово и Галата. Президентът ще следи Парада от борда на кораб на ВМС на Република България. 

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,