Президентът Плевнелиев идва за регатата Tall Ships

Screen Shot 2014-05-02 at 12.03.02 PM
Президентът на Република България – Росен Плевнелиев, днес пристига във Варна на Международната регата “SCF Black Sea Tall Ships”, на която е официален патрон.  Програмата на държавния глава предвижда той да се срещне с капитани и практиканти – участници в международното морско състезание. Домакини на срещата ще е екипажът на българската баркентина „Калиакра“, начело с 28-годишния  капитан Делян Радев.

В последния ден от регатата, 3 май, Президентът ще наблюдава зрелищното шоу, което всички ветроходи ще подарят на варненци и гостите на града. „Парадът на ветрилата“ ще бъде проведен във Варненския залив и ще може да бъде наблюдаван от протежението на цялата плажна ивица на града, както и от високите части на Аспарухово и Галата. Президентът ще следи Парада от борда на кораб на ВМС на Република България. 

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.