Българските ветроходи “Калиакра” и “Роял Хелена” се борят за първата позиция в “Тол Шипс” с най-големия в света „Седов“

КРУЗЕНЩЕРН се насочва към Севастопол, има болен член от екипажа на борда му

sedovБългарските ветроходи и посланици на кандидатурата на град Варна за европейска столица на културата, се борят за първата позиция в най-престижния клас А на регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta, научи Maritime.bg.

Участниците в регата приближават първия знак, при прехода до Новоросийск. В момента ветроходите се намират недалече от Кримския полуостров. Надпреварата е изключително оспорвана, а по-силният западен вятър изисква от екипажите да покажат умения.

Едва на 120 nm от Новоросийск е руската яхта AKELA, която има сериозна преднина пред останалите съдове, но по коригирано време е втора след плаващата под български флаг яхта SEA ADVENTURE, която е първа в общото класиране и водач в обединения клас C/D.

Междувременно КРУЗЕНЩЕРН отпада от надпреварата и се насочва към Севастопол. На борда на кораба-гигант има член от екипажа, който има нужда от медицинска помощ.

Още актуални новини от SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Временно класиране

Клас A

1 СЕДОВ (Русия)

2 КАЛИАКРА (България)

3 РОЯЛ ХЕЛЕНА (България)

Клас B

1 Йоанна Лукреция (Великобритания)

2 Адорнате (Румъния)

3 Бодрум (Турция)

Клас C/D

1 Сий Адвенчър (България)

2 Акела (Русия)

3 Викинг (Русия)

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Борисов и Вучич инспектираха строителството на „Балкански поток“

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“. Проектът е приоритетен за българското

По света и у нас