«Ден на отворени врати» във Военноморския музей по повод 6-ти май

voennomorski-muzey-varna По повод 6-ти май Ден на храбростта и Празник на българската армия, Военноморският музей обявява Ден на отворени врати.

Свободни за посещение от 10.00 до 18.00 ч.  ще бъдат постоянната експозиция, както и залата за временни изложби, в която може да се види гостуващата изложба „Воини светци”.

На разположение на посетителите ще бъде и фото-документалната изложба „Учебните ветроходи на България 1879 – 2014”, разположена в откритата експозиция на музея.

Точно в 10.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий” беше дадено началото на отбелязването на Празника на храбростта 6 май във Варна. На площада се събраха над 300 жители на града. Празникът на българската армия бе отбелязан с военен ритуал „Водосвет и благославяне на бойните знамена”. В ритуала участваха представителни блокове с бойните знамена на поделения от Военноморските сили, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и Представителния духов оркестър. Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан благослови частите и бойните знамена, след което те преминаха в тържествен марш. След края на ритуала Представителният духов оркестър поведе тържествено шествие от площад „Св. Св. Кирил и Методий” до Община Варна.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост