Видео: Представителният духов оркестър на ВМС на музикалния парад в София

Screen Shot 2014-05-06 at 2.36.50 PM
В навечерието на 6-ти май, в зала „Арена Армеец“ (София) се проведе музикален парад на военните духови оркестри, посветен на Деня на храбростта и празник на Българската армия. В тържествения концерт участваха представителните духови оркестри на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, фестивалният оркестър от състава на военно формирование 24 150 и Националния военен университет „Васил Левски“, и Гвардейският представителен духов оркестър и гвардейска формация.

Главен диригент на Музикалния парад беше майор Ради Радев, главен диригент на Българската армия.

Специални гости на Музикалния парад бяха военният духов оркестър на град Солун, чийто основни задачи са свързани с осигуряването на военните формирования на Сухопътните войски на 3-ти Армейски корпус от състава на въоръжените сили на Република Гърция и военният духов оркестър на Сухопътните войски на Република Сърбия от град Ниш.

В края на музикалния парад се проведе церемония-спектакъл „Искри”, в която участваха военнослужещи от Националната гвардейска част.

На концерта присъстваха президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова, народни представители, министри, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, целият команден състав на въоръжените сили и Българската армия, ветерани, граждани и гости на столицата.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини