Румънският „Mircea“ изненада гиганта „Седов“, „Калиакра“ е втора. „Akela“ пристига днес в Новоросийск

mircea
Отново всичко се промени в класирането на SCF Black Sea Tall Ships Regatta. По-голямата част от корабите в регата вече преминаха първия знак по маршрута до Новоросийск. Очаквано вятърът утихна, което засегна много от участниците в международната ветроходна надпревара. Последната информация, която корабите са предали, сочи, че те са разпръснати широко по дистанцията.

Временно класиране (коригирано време):
Клас A
1 МИРЧА (Румъния)
2 КАЛИАКРА (България)
3 СЕДОВ (Русия)

Клас B
1 Йоанна Лукреция (Великобритания)
2 Адорнате (Румъния)
3 Бодрум (Турция)

Клас C/D
1 Сий Адвенчър (България)
2 Акела (Русия)
3 Викинг (Русия)

Днес първа в Новоросийск се очаква да пристигне руската яхта AKELA. Очаква се тя да влезе в порта около 20:00 ч. местно време. Турският BODRUM и румънския ADORNATE са избрали по-северен маршрут, докато SEDOV и ROYAL HELENA плават по най-южния.

Също южно от останалите кораби са руските НАДЕЖДА и МИР, които още от Парада на ветрилата във Варна се състезават помежду си. В момента НАДЕЖДА има лека преднина пред МИР.

Screen Shot 2014-05-06 at 4.23.28 PM

Maritime.bg –  SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост