Над 300 хиляди посетиха „Тол шипс“ във Варна

снимка: Стоян БАЕВ
снимка: Стоян БАЕВ

Над 300 хиляди посетители в дните на домакинството на Варна на регата “Тол шипс”. Над 50 медии от България, Румъния, Русия, САЩ, Германия, Австрия, акредитирани за ветроходната фиеста в морската столица. Стотици публикации в печатни и електронни медии и часове ефирно време в радио- и ТВ канали.

За няколко дни Варна бе столица на ветрилата, така я нарече кметът на града Иван Портних. Президентът Плевнелиев я определи като “Най-красивото събитие в България”. Хиляди деца и техните родители се докоснаха и може би запазиха дълбоко в себе си магията на изкуството да се плава под ветрила.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.