Съкратиха етапа Варна – Новоросийск на SCF Black Sea Tall Ships Regatta

0001 (899)Поради променливите ветрове в района на Новоросийск, организаторите на SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 съкратиха I етап Варна – Новоросийск. За ветроходите в клас А надпреварата приключи в 00.00 ч. UTC (03.00 българско време) на 8 май, а за класовете B, C и D – половин час по-късно.

Това ще даде възможност на всички участници да акостират в Новоросийск до 12.00 ч. местно време на 9 май.

Според сайта на STI, неофициалното класиране до момента е:

Class A
1. Надежда (Русия)
2. Мир (Русия)
3. Рах Навар (Пакистан)

Class B
1. Адорнате (Румъния)
2. Джоана Лукреция (Вбр)
3. Бодрум (Турция)

Class C/D
1. Си Адвенчър (България)
2. Акела (Русия)

3. Викинг (Русия)

Заб. Си Адвенчър плава под български флаг с финландски екипаж.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно: Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния). Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Борисов и Вучич инспектираха строителството на „Балкански поток“

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“. Проектът е приоритетен за българското

По света и у нас