ВВМУ открива нови специалности с Висшето транспортно училище

navigacionen-simulator-vishe-voennomorsko-uchilishte

ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” и Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” официално сключиха договор за съвместно сътрудничество. Документът за съвместно обучение на студенти бе подписан от началника на ВВМУ”Н. Й. Вапцаров” капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров и проф. д-р Петър Колев, ректор на ВТУ „Т. Каблешков” – София. На подписването в заседателната зала присъстваха още доц. Даниела Тодорова – зам.-ректор на Висшето транспортно училище, кап. I ранг доц. Калин Калинов – зам.-началник по учебната и научна част на ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”, преподаватели и офицери.

На срещата е взето решение от ръководствата на двете висши учебни заведения за разкриването на нова съвместна специалност „Корабоплаване” за образователно-квалификационна степен „бакалавър”.

Обучението на студенти от тази специалност от началото ще се провежда във ВТУ”Т. Каблешков”, а след това ще продължи във ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”.

Ще бъдат разкрити още и две научни специалности за съвместно обучение на докторанти.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.