Божидар Чапаров: 25 хиляди туристи чакаме от пасажерските кораби

ChaparovЗаявките за посещения на големи пасажерски кораби във Варна продължават да се увеличават и вече са 44, съобщи пред „Народно дело“ изпълнителният директор на пристанището Божидар Чапаров.

Прогнозата е, че броят на туристите, които ще доплават до града по този луксозен начин, може да достигне 25 000. Не само нестабилността в Украйна и по-специално в Одеса са причина за бума на посещенията на лайнерите, смята шефът на варненския порт. Според Чапаров, по-скоро броят им през 2013-а, когато тук пристигнаха едва 13 кораба, е бил изкуствено занижен като резултат от обществени явления като „арабската пролет“ и размириците в Истанбул.

След огромния MSC Sinfonia във Варна на 11 май се очаква да акостира по-малък пасажерски кораб, който превозва само 250 пътници. Същият плавателен съд ще се завърне на Морска гара на 27 май. Началото на посещенията на белите плаващихотели през юни ще постави „Сийборн Одисей“, на борда на който има 450 пасажери.

Maritime.bg -България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие