Royal Caribbean строи четвърти лайнер-гигант

stx-korabostroitelnica
Четвърти кораб от клас „Оазис“ поръча вторият по големина круизен оператор – Royal Caribbean. Корабът ще бъде най-големият в света пътнически съд. Със сделката, Royal Caribbean увеличава планираните си инвестиции с 1,8 млрд. щ. долара.

Вчера от корабостроителниците STX в Южна Корея съобщиха, че са спечелили договора за строителството. Досега STX построиха два 225-хилядни лайнера за Royal Caribbean, в момента в ярда се строи третият кораб от същата серия.

Корабите от клас „Оазис“ имат 16 палуби и 2 700 пасажерски каюти. На борда си могат да приемат 6 300 пасажери, обслужвани от 2400-членен екипаж.

Двете компании не съобщиха каква ще бъде цената на новият кораб, но според анализатори съдове с такива параметри се оценяват на 1,4 млрд. долара всеки.

През миналия месец от Royal Caribbean съобщиха, че приходите на компанията се увеличават, заради големия брой заявки за круизи. Според съобщение от компанията, световната круизна индустрия се възстановява.

Maritime.bg припомня, че първият кораб от клас „Оазис“ бе построен във Финландия, докато вторият, който тежи с 2 тона повече, бе спуснат на вода във Франция.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални