Royal Caribbean строи четвърти лайнер-гигант

stx-korabostroitelnica
Четвърти кораб от клас „Оазис“ поръча вторият по големина круизен оператор – Royal Caribbean. Корабът ще бъде най-големият в света пътнически съд. Със сделката, Royal Caribbean увеличава планираните си инвестиции с 1,8 млрд. щ. долара.

Вчера от корабостроителниците STX в Южна Корея съобщиха, че са спечелили договора за строителството. Досега STX построиха два 225-хилядни лайнера за Royal Caribbean, в момента в ярда се строи третият кораб от същата серия.

Корабите от клас „Оазис“ имат 16 палуби и 2 700 пасажерски каюти. На борда си могат да приемат 6 300 пасажери, обслужвани от 2400-членен екипаж.

Двете компании не съобщиха каква ще бъде цената на новият кораб, но според анализатори съдове с такива параметри се оценяват на 1,4 млрд. долара всеки.

През миналия месец от Royal Caribbean съобщиха, че приходите на компанията се увеличават, заради големия брой заявки за круизи. Според съобщение от компанията, световната круизна индустрия се възстановява.

Maritime.bg припомня, че първият кораб от клас „Оазис“ бе построен във Финландия, докато вторият, който тежи с 2 тона повече, бе спуснат на вода във Франция.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който