„Роял Хелена“, „Калиакра“ и „Сий адвенчър“ грабнаха 4 награди от „Тол шипс“ в Новоросийск

royal-helena
Вчера вечерта в Новоросийск се проведе церемонията по награждаване на победителите в първия етап на SCF Black Sea  Tall Ships Regatta. Ветроходите отплаваха от Варна, а надпреварата до руския порт бе изключително оспорвана. Церемонията бе предшествана от парад на екипажите, който бе наблюдаван от десетки хиляди жители и гости на черноморския град. 

Специална награда от Совкомфлот получи екипажът на „РОЯЛ ХЕЛЕНА“ за парада на екипажите в клас А. Руснаците от PURE HANEY пък получиха еднотипната награда за парада на екипажите в класовете B, C и D.„Транснефт“ пък награди най-младия капитан от корабите в най-престижния клас. Наградата получи 28-годишният капитан на българския ветроход „КАЛИАКРА“ – Делян Радев.
Приз за най-млад екипаж получиха ветроходците от плаващата под български флаг яхта SEA ADVENTURE.  Наградата бе осигурена от яхтената марина в Сочи. 

 
Специален приз, от местната община, за най-високи спортни постижения в съпътстващите регата състезания получиха моряците от румънския ветроход MIRCEA.Финалното класиране от първата гонка (Варна – Новоросийск)Клас А
1 НАДЕЖДА (Русия)
2 МИР (Русия)
3 РОЯЛ ХЕЛЕНА (България)

Клас B
1 Adornate (Румъния)
2 Bodrum (Турция)
3 Johanna Lucretia (Великобритания)

Клас C/D
1 Akela (Русия)
2 Sea Adventure (България)
3 Viking (Русия)

Снимки (STI):

Maritime.bg – SCF Black Sea  Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).