Кораб Mohammed H се е обърнал на кея в Пристанище Варна – Запад (снимка)

Снимка: Иван Кирчев, Facebook
Снимка: Иван Кирчев, Facebook

Има реална опасност за преобръщане на кораб MOHAMMED H на Пристанище Варна – Запад. Както Maritime.bg първи съобщи плавателният съд е получил голям крен при товарене на чували със сода.

Според информация на Maritime.bg корабът е с отрицателна устойчивост.

В танковете на MOHAMMED H има около 30 тона гориво. „Чува се пукане“, каза пред наш репортер работник в Пристанище Варна – Запад.

В момента в района са шефовете на пристанището, представители на Морска администрация, чака се и представител на корабособственика от Сирия.

Започва разтоварване на товара на кораба за да се предотврати по-сериозен инцидент. Около плавателния съд е поставено боново заграждение.

Според специалисти инцидентът е причинен от грубо неследене на междинните състояние на устойчивостта при товарните операции.

Още по темата: Предаварийна ситуация на Пристанище Варна – Запад

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Боен кораб свали пореден дрон над водите на Червено море край Ходейда

Илюстративно изображение. Неназован боен кораб е свалил безпилотен летателен апарат над водите на Червено море. Това съобщиха специалисти по морска сигурност. Към

Ротердам, Антверпен-Брюж и Хамбург запазват позициите си на основни пристанища на ЕС

Румънското Пристанище Констанца отчита сериозен ръст на товарооборота сред европейските пристанища, според данни, публикувани от Европейската статистическа служба (Евростат).

САЩ с крачка назад за участието на Иран в атаките срещу кораби в Червено море

Седем държави имат готовност за операция за защита безопасността на корабоплаването в Червено море Министерството на отбраната на САЩ не може да каже категорично, че