Калкулират разтоварването на кораб „Mohammed H“, операцията може да продължи утре

MOHAMMED-H-PORT-VARNA-WEST (5)
В момента се извършват калкулации дали ще остане устойчив корабът при започване на разтоварването. Това каза пред Maritime.bg кап. Борис Ковачев, който замества директорът на Дирекция „Морска администрация“ – Варна и ръководи цялата операция на Пристанище Варна – Запад.

Както Maritime.bg съобщи, кораб MOHAMMED H легна на 14-то корабно място във Варна – Запад, след като получи сериозен крен при товарене.

Специалистите от ИА „Морска администрация“ планират разтоварването на плаващия под молдовски флаг съд да стане от десния борд, с който корабът е легнал на пирса.

Не е известно дали операцията ще започне днес. Възможно е разтоварването да продължи утре. Към момента ситуацията е овладяна, около кораба има боново заграждение, а до него дежури нефтосъбирач на ПЧМВ.

За радост никой от екипажа на кораба не е пострадал„, каза кап. Ковачев.

MOHAMMED H има 16-членен екипаж, съставен от сирийски моряци.

MOHAMMED H (IMO: 8605193) е кораб за генерални товари построен през 1986 година. Съдът е собственост на сирийска компания. Корабът е дълъг 107,7 м и широк 17 м. Дедуейтът му е 6700 тона.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“24358, 24353, 24346″ num=“3″ display_style=“three-col“]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на