Хладилен кораб удари ферибот край Суматра, опита да избяга (снимки и видео)

feribot-indoneziq

Два кораба се сблъскаха във водите край Суматра. Инцидентът е станал преди дни, в него са участвали ферибот MARISA NUSANTARA и кораб QI HANG.

feribot-indoneziq2Следствие удара от десния борд, фериботът получава пробойна с размери 5 на 7 метра. На борда на MARISA NUSANTARA е нахлула вода, съдът е получил крен от 30 градуса.

На борда на ферибота, при прехода от Мерак към Бакаухени, е имало 75 пасажери и 47 превозни средства. Местни медии съобщиха, че няколко души са пострадали. 22 автомобила и 2 мотоциклета са със сериозни щети след удара.

Плаващият под флага на Камбоджа кораб-беглец QI HANG
Плаващият под флага на Камбоджа кораб-беглец QI HANG

Фериботът успява да достигне до пристанище Бакаухени на собствен ход.

В същото време QI HANG отказва да остане на мястото на сблъсъка и прави опит да напусне водите на Индонезия. Местните власти изпращат след него 5 патрулни катера и 4 кораба от състава на Военноморските сили. Към момента властите не съобщават дали QI HANG в крайна сметка е бил задържан.

Видео:

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост