Контейнерните ни терминали са изместени още по-надолу в Черноморската класация

reiting-na-konteinernite-terminaliНай-добре в Черно море през 2013 година са се развивали руските контейнерни терминали. Това сочат данните на украинското изследователско бюро Informall, които бяха предоставени на Maritime.bg. В случая става дума за подредбата в класацията след първите три най-големи терминала.

reiting-na-konteinernite-liniiБългарските терминали са в края на класацията – терминалът във Варна, според Informall, заслужено е на 9-а позиция, а този в Бургас само на две крачки от последната 14-а позиция.

При контейнерните линии също има някои промени в подреждането на играчите. Лидер за Черно море остава MSC, следвана от Maersk и CMA CGM. Промяна има именно в третата позиция, която през последните две години бе на ZIM. Най-много размествания има при по-малките компании, които се борят основно помежду си за пазарен дял в Черно море.

Още за развитието на контейнерните терминали и линии в Черно море, през последната година:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“22286, 22007, 19828 ,19057, “ display_style=“two-col“]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор