Новият шеф на ИАРА се срещна с браншовите организации

Изпълнителният директор на ИАРА Пламен Захариев се срещна с представители на браншовите организации от сектор “Рибарство” и трите официално признати Местни инициативни рибарски групи по ОП “Рибарство”.

Участие в срещата взеха председателят на Национално ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” г-н Иван Петков, главният секретар г-н Григор Гогов, управителят на Сокол “БЛРС” г-н Борислав Бечев; изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти “БГ Фиш”, д-р Йордан Господинов и членовете на УС на организацията Петър Василев и Николай Павлов;  Димитър Димитров,  юрист на Риболовната браншова организация “Черноморски изгрев”; Николай Димов – член на УС на Национална асоциация на рибопроизводителите, Нелко Йорданов – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Шабла – Каварна – Балчик; Евелина Иванова – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Тутракан – Сливо поле – Главиница и Неби Кехая – управител на Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Девин – Доспат – Батак.

Срещата беше опознавателна, като бяха обсъдени въпроси относно дейността и сътрудничеството между организациите и ИАРА.
“Искам и се надявам, заедно да работим по основните проблеми в рибарството и да си сътрудничим в дейността, тъй като заедно можем да постигнем повече”, заяви г-н Пламен Захариев при откриване на срещата. Той подчерта че пред ИАРА стои активна работа по промените в Закона за рибарството и аквакултурите, както и по Оперативна програма “Рибарство”.

По време на срещата бяха дискутирани предложения за промени в Закона за рибарството и аквакултурите, чието обществено обсъждане върви в момента, както и проблемите пред бенефициентите за кандидатстване по ОП “Рибарство”.  Изпълнителният директор на ИАРА г-н Пламен Захариев заяви, че предстои преструктуриране на дейността в Дирекция “Европейски фонд за рибарство” с цел ускоряване на работата по ОП “Рибарство” и облекчаване условията и достъпа на бенефициентите до програмата.

Всеобщото мнение на участниците в срещата бе, че сектора не трябва да се неглижира от страна на институциите, както е било през последните години, а активно да си сътрудничат, тъй като има потенциал за развитие.

Беше договорено да се провеждат редовни срещи между представителите от сектор “Рибарство” и ИАРА, за да се предприемат реални действия и решават конкретни и неотложни проблеми в бранша.

maritime.port.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент