Продължава разтоварването на кораб „Mohammed H“ в Пристанище Варна – Запад

Снимка: Иван Кирчев, Facebook
Снимка: Иван Кирчев, Facebook

И днес продължава разтоварването на кораб MOHAMMED H, който вчера се накрени заплашително на четиринадесето корабно място на Пристанище Варна – Запад, предаде репортер на Maritime.bg.

Днес предстои да бъдат махнати люковите закрития на хамбар 2 на плаващия под флага на Молдова кораб. След прехвърляне на целия товар в него, ще се премине и към първия хамбар.

Много е вероятно операцията да продължи и през следващите дни, защото тя може да се извършва единствено в светлата част на деня.

Към момента Maritime.bg не разполага с информация за корабособственика, не е ясно дали негов представител е бил във Варна – Запад вчера.

Част от сирийския екипаж снощи е бил настанен в хотел, а друга част от моряците са спали на кея пред кораба.

MOHAMMED H (IMO: 8605193) е кораб за генерални товари построен през 1986 година. Съдът е собственост на сирийска компания. Корабът е дълъг 107,7 м и широк 17 м. Дедуейтът му е 6700 тона.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“24371, 24358, 24353, 24346″ num=“4″ display_style=“two-col“]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Инж. Славов: Абсолютно недопустими са спекулациите за измиране на риба от замърсяване във "Флотски арсенал"

Абсолютно недопустими са твърденията за замърсяване от "ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал - Варна", причинило измиране на риба в акваторията на Варненското езеро. Това заяви пред

Турция прави първи сондаж в Черно море на годишнината от неуспешния преврат

Турция може да започне проучване на нефт в Източното Средиземноморие в рамките на три или четири месеца съгласно споразумение, подписано с Либия, което беше осъдено от други в

По света и у нас

По света и у нас