Продължава разтоварването на кораб „Mohammed H“ в Пристанище Варна – Запад

Снимка: Иван Кирчев, Facebook
Снимка: Иван Кирчев, Facebook

И днес продължава разтоварването на кораб MOHAMMED H, който вчера се накрени заплашително на четиринадесето корабно място на Пристанище Варна – Запад, предаде репортер на Maritime.bg.

Днес предстои да бъдат махнати люковите закрития на хамбар 2 на плаващия под флага на Молдова кораб. След прехвърляне на целия товар в него, ще се премине и към първия хамбар.

Много е вероятно операцията да продължи и през следващите дни, защото тя може да се извършва единствено в светлата част на деня.

Към момента Maritime.bg не разполага с информация за корабособственика, не е ясно дали негов представител е бил във Варна – Запад вчера.

Част от сирийския екипаж снощи е бил настанен в хотел, а друга част от моряците са спали на кея пред кораба.

MOHAMMED H (IMO: 8605193) е кораб за генерални товари построен през 1986 година. Съдът е собственост на сирийска компания. Корабът е дълъг 107,7 м и широк 17 м. Дедуейтът му е 6700 тона.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“24371, 24358, 24353, 24346″ num=“4″ display_style=“two-col“]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота