Либия може да не получи двата най-големи петролни терминала от бунтовниците

Energy-SprinterЛибийското правителство все още се надява най-големите източни петролни терминали – Es Sider и Ras Lanuf, скоро да заработят отново, въпреки опасенията, че сделката с антиправителствените групировки, които им наложиха блокада, са на ръба на колапс.

Maritime.bg припомня, че в началото на април правителството се споразумя с бунтовниците за отварянето на по-малките портове – Marsa al-Hariga и Zueitina. Двете пристанища бяха блокирани през последните девет месеца. Още през април бе договорено и отварянето на по-големите портове.

Въпреки това лидерът на бунтовниците Ибрахим ал-Жатран заяви в края на миналата седмица, че правителството не може да отговори на техните изисквания и е възможно сделката да пропадне.

Междувременно властите казват, че забавянето е поради технически причини и смятат, че определени фигури вече използват за политически цели възможното споразумение за Es Sider и Ras Lanuf.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски