Папазов дарява компютри за нов кабинет във Варненска морска гимназия

Варненска Морска Гимназия "Свети Николай Чудотворец"

Министърът на транспорта кап. Данаил Папазов ще направи дарение на Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“, научи Maritime.bg.

МТИТС е осигурило за морската гимназия, начална стъпка за бъдещите български моряци, 26 компютърни конфигурации.

Компютрите ще се използват за нуждите на специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, както и за теоретичните и практически нужди, които имат учениците по едноименния учебен предмет.

Във Варненска морска гимназия с дарените машини ще бъде обзаведен нов учебен кабинет. В него ще се обучават и ученици по новите специалности, които открива учебното заведение – „Компютърна техника и технологии“ и „Транспортна логистика“.

Дарението министър Папазов ще направи по време на организираната от МТИТС и ДППИ „Морска академия“ за медиите. На събитието ще присъства и премиерът Пламен Орешарски. Министър Данаил Папазов ще го запознае с предстоящите инвестиционни дейности за изграждане на интермодалния терминал Варна и преместването на част от пристанищните дейности на пристанище Варна – Изток.


След приключване на заседанието на Министерски съвет, в часовете, предвидени за брифинги, министър Папазов ще връчи сертификати за дарение на компютри на директора на Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ – Пепа Василева. След връчването на сертификатите два камиона на Български пощи ще транспортират компютрите до училището. Освен ВМГ, компютри ще получи и Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „Михаил Василиевич Ломоносов“.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент