Започва ветроходната олимпиада в Сочи (снимки и видео)

scf-black-sea-tall-ships-regatta
Започна ветроходната олимпиада в Сочи. Вчера в Гранд марина пристигнаха корабите-участници в SCF Black Sea Tall Ships Regatta.

„Сочи е световна столица на спорта, благодарение на Зимната олимпиада, параолимпийските игри, а сега и Черноморската регата „Тол шипс”, каза кметът на града Анатолий Пакхомов.

„Основната задача на това събитие е да популяризира сред младите хора морската индустрия, борбата за здравословен живот и добросъседството. Това могат да постигнат при плаванията си на тези кораби кадети от морските университети, но и всеки млад човек, който желае да се присъедини към екипажа на ветроход”, коментира още кметът на Сочи.

Над 1000 са младите хора, които плават на корабите в SCF Black Sea Tall Ships Regatta, която е под патронажа на лидерите на България, Русия и Румъния.

Ръководството на STI пък благодари на кмета на града и ръководството на порта за организацията на посещението. „Плаваме с този прекрасен флот в Черно море за първи път в историята, носейки посланието за международно приятелство и разбирателство”, каза Робин Снуук от STI.

Снимки (STI):
[oqeygallery id=156]

Още новини от SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Maritime.bg – SCF Black Sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие