Възстановяват фериботната линия между Бургас, Новоросийск и Поти

Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна.

РО-РО линията Бургас – Поти – Новоросийск – Бургас ще бъде възстановена. Проектът ще реализира компания близка до бизнесдамата Цветелина Бориславова, съобщава bnews.bg, позовавайки се на свои източници.

Maritime.bg научи, че вече се събира и приемащият екипаж на РО-РО кораба, който ще бъде закупен от Испания. Моряците ще работят и почиват по 6 седмици, а първите договори ще бъдат подписани след 5 дни в Бургас.

РО-РО линията Бургас – Новоросийск – Бургас бе пусната през 1996 година, като разполагаше с три кораба. Интересът към нея беше заради товарите, които идваха от Грузия и Русия през Бургас към Европа. Оператор на линията бе СО МАТ, но в последствие тя бе закрита.

Maritime.bg припомня, че първи новината за възстановяване на линията съобщи министърът на транспорта кап. Данаил Папазов. В края на март, по време на среща на премиера с представители на Българо-руската търговско-промишлена палата, Папазов заяви, че в МТИТС са постъпили предложения за откриване на директна РО-РО линия между български и руски пристанища Ние имаме абсолютна готовност в МТ за посрещане на такъв товаропоток. Още повече, че и двете големи морски пристанища Варна и Бургас имат готовност за обработка на РО-РО кораби„, коментира транспортният министър тогава.

Maritime.bg припомня, че Цветелина Бориславова купи през септември м.г. рибното пристанище в Бургас. Сделката бе направена през инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ). В активите на новият собственик, освен кейовете е хладилната база и всички сухи складове.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие