Стартира първото издание на “Морска академия за журналисти

vishe-voennomorsko-uchilishteМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов лично ще запознае представителите на медиите с проекта за интермодален терминал във Варна

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” съвместно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира специализирано практическо обучение за представители на средствата за масова информация. Програмата на обучението включва запознаване с пристанищата за обществен транспорт с национално значение в региона на Варна, с различнинте форми на управление на пристанищните терминали, изискванията за сигурност и безопасност в пристанищните райони, функциите и  дейността на ДППИ – клон – териториално поделение „Пристанище Варна”.

Пред участващите журналисти ще бъдат демонстрирани възможностите на специализираните тренажори и симулатори за подготовка на кадри за водния транспорт  и военния флот.

Повече от 50 представители на 20 водещи български медии ще вземат участие в проявите от тазгодишната програма на „Морската академия за журналисти”. На 17 май министър Папазов ще връчи сертификати на преминалите първото специализирано обучение за медии.

Предвижда се „Морската академия за журналисти” да се провежда ежегодно, домакин на следващото й издание ще бъде териториално поделение на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” – Русе.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви в "Денят започва" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ако майор Валентин