Папазов качва Орешарски на „Атанас Димитров“

atanas-dimitrovМинистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще посети град Варна днес и утре. По време на визитата Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ДП „Пристанищна инфраструктура” организират специализирано практическо обучение за представители на средствата за масова информация – „Морска академия“.

Днес министър Данаил Папазов ще открие реновирана пощенска станция на бул. Владислав Варненчик, бл.24, ще разгледа пристанище Варна-Изток и ще се качи на борда на м/к „Атанас Димитров”.

На корабът ще присъстват министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, членове на Кабинета, изпълнителният директор на „Пристанище Варна” ЕАД Божидар Чапаров, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов, областният управител на Варна Иван Великов и др.

Министър Данаил Папазов ще запознае премиера с предстоящите инвестиционни дейности за изграждане на интермодалния терминал „Варна“ и преместването на част от пристанищните дейности на пристанище Варна – Изток.

В 15:30 часа е предвидено посещение във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” на министър-председателя Пламен Орешарски, министър Данаил Папазов, членове на Кабинета и други официални лица.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на