Гуцанов: Възстановяването на „ТЕРЕМ-Флотски арсенал“ прави абсурдна идеята за приватизация

Пристанище Варна - Изток, SkyNomad

Възстановяването на  „ТЕРЕМ – Флотски арсенал” във Варна прави напълно абсурдни идеите за приватизация, коментира от своя страна народният представител от БСП Борислав Гуцанов, който заедно с военния министър посети предприятието. „Трябва веднъж завинаги да се сложи край на тезата за приватизация на всяка цена, защитавана от други правителства. Лошите резултати от нейното прилагане са очевадни“, категоричен беше председателят на парламентарната комисия за регионална политика.

Военният министър Ангел Найденов заяви, че е приятно изненадан от състоянието, в което се намира предприятието „ТЕРЕМ – Флотски арсенал“, особено в сравнение с това, което е било в края на миналата година. Точно заради лошите тенденции тогава се наложи смяната както на ръководството на варненския военен кораборемонтен завод, така и на „ТЕРЕМ“ като цяло, уточни той. „От загуба предприятието вече е минало на положителен финансов резултат, като само за първото тримесечие на тази година имаме двукратно увеличение на приходите. Това е едно от не толкова многото предприятия в страната, които назначават нови работници, които увеличават основните възнаграждения и които могат да се похвалят с осигурена работа в рамките на още година и половина“, заяви Найденов, цитиран от Народно дело. Министърът посети  „Флотски арсенал“ по-рано днес, придружаван от командването на флота, борда на холдинг „ТЕРЕМ“ и варненски депутати.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви в "Денят започва" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ако майор Валентин