Рокади на върха на Морска администрация

morska-administraciyaСлед първите 10 дни на следващия месец в ИА „Морска администрация“ ще настъпят рокадите, за който Maritime.bg писа в началото на месеца.

От директорския пост, по собствено желание, ще слезе к.д.п. Георги Цветков, който пое администрацията през миналата година. Пред Maritime.bg той нито потвърди, нито отхвърли информацията.

И към момента няма официална информация за причините довели до решението на к.д.п. Цветков.

Maritime.bg научи, че на директорския пост ще го наследи специалист от Дирекция Морска администрация – Бургас.

Друга промяна в състава на ИАМА стана с освобождаването на поста зам.-изпълнителен директор от к.д.п. Георги Иванов. Той ще поеме директорския пост в РИС – Русе.

Мястото заето
Все още няма яснота кой ще поеме овакантените постове в ИА „Морска администрация“. Изглежда обаче, че в този случай министърът на транспорта няма да се обърне за съдействие към бизнеса и неправителствените организации. Припомняме, че именно те предложиха на Данаил Папазов к.д.п. Георги Цветков.

Мястото на върха в ИАМА няма да бъде практически освободено дори и след напускането на к.д.п. Цветков. К.д.п. Сергей Църнаклийски, който получи пост в Дунавската комисия, все още е директор на ИА “Морска администрация”, но в дълъг неплатен отпуск.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие