Рокади на върха на Морска администрация

morska-administraciyaСлед първите 10 дни на следващия месец в ИА „Морска администрация“ ще настъпят рокадите, за който Maritime.bg писа в началото на месеца.

От директорския пост, по собствено желание, ще слезе к.д.п. Георги Цветков, който пое администрацията през миналата година. Пред Maritime.bg той нито потвърди, нито отхвърли информацията.

И към момента няма официална информация за причините довели до решението на к.д.п. Цветков.

Maritime.bg научи, че на директорския пост ще го наследи специалист от Дирекция Морска администрация – Бургас.

Друга промяна в състава на ИАМА стана с освобождаването на поста зам.-изпълнителен директор от к.д.п. Георги Иванов. Той ще поеме директорския пост в РИС – Русе.

Мястото заето
Все още няма яснота кой ще поеме овакантените постове в ИА „Морска администрация“. Изглежда обаче, че в този случай министърът на транспорта няма да се обърне за съдействие към бизнеса и неправителствените организации. Припомняме, че именно те предложиха на Данаил Папазов к.д.п. Георги Цветков.

Мястото на върха в ИАМА няма да бъде практически освободено дори и след напускането на к.д.п. Цветков. К.д.п. Сергей Църнаклийски, който получи пост в Дунавската комисия, все още е директор на ИА “Морска администрация”, но в дълъг неплатен отпуск.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота