Кап. Делян Радев: Най-голямото предизвикателство бе да заработим като екип

delyan-radevКапитанът на “Калиакра” Делян Радев похвали екипажа си за представянето във ветроходната регата “Тол Шипс”. “Има какво още да желая относно класирането, но като цяло съм много доволен и останах с много положителни спомени и емоции. Всички се прибираме благополучно, децата са здрави, така че всичко е наред. Най-голямото предизвикателство беше да заработим като един екип и смятам, че го постигнахме”, коментира Радев, който взе наградата за най-младият капитан в клас “А”, тъй като е само на 28 години, пише „Народно дело“.

Следващото предизвикателство пред него е пътуване на Север, тъй като има ангажимент с компания за плаване около Гренландия другия месец. “Кой ще ме замести трябва да попитате колегите от БМКЦ”, сподели той.

Кап. Радев има и предишен опит в “Тол Шипс”, след като миналата година бе част от екипа на “Роял Хелена”.

Колкото до това дали тийнейджърите са се справили, капитанът коментира: “Разбира се, че да. Вярно е, че имаше доста трески за дялане от началото, но смятам, че плаването все пак беше кратко, в рамките на няколко седмици и изчистихме всякакви недоразумения. Радвам се, че всички от екипажа ни започнаха да получават една добра морска култура”.

Maritime.bg – SCF Black sea Tall Ships Regatta

Последни новини

Последни новини

По света и у нас

Борисов и Вучич инспектираха строителството на „Балкански поток“

Министър-председателят Бойко Борсов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер строителството на „Балкански поток“. Проектът е приоритетен за българското

По света и у нас