„Ден на отворени врати“ във Военноморските сили

fregata-drazkiВъв връзка с отбелязването на Международния ден на детето на 31 май 2014 г., събота, от 10:00 ч. до 12:00 ч., Военноморските сили ще проведат „Ден на отворени врати” в част от формированията си в градовете Варна и Бургас.

Бургаските малчугани и родителите им ще могат отблизо да разгледат корабите и да научат интересни факти за дейността на военните моряци от Пункт за базиране Бургас.
В Пункт за базиране Варна децата и техните придружители ще имат възможността да разгледат военни кораби и различни образци оръжие и техника. За всички посетители е организиран превоз с катер от Морска гара Варна до военното формирование и обратно.

Във вертолетната авиобаза „Чайка” за посетителите ще бъде организиран показ на техника и въоръжение.

При организиране на групови посещения е необходимо да се представят списъци на децата и техните придружители. Неорганизирано родители с деца ще бъдат допускани срещу показване на лична карта на родителите или близките на децата.

Командването на ВМС кани представителите на медии, които желаят да отразят събитията, в 10:00 ч. на 31 май 2014 г. на Морска гара Варна за превозването им до Пункт за базиране Варна или на контролно-пропускателните пунктове на Пункт за базиране Бургас или авиобаза „Чайка”.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост