Алексей Милер: Никой не може да ни забрани да строим „Южен поток“

iujen-potok“Европейската комисия не може да спре реализирането на проекта „Южен поток“, заяви ръководителят на руската компания “Газпром“ Алексей Милер. Газопроводът ще премине през акваторията на Черно море и през страни от Южна и Централна Европа с цел диверсификация на маршрутите за износ на руски газ.

„Еврокомисията не може да спре строежа, нас никой не може да ни забрани да строим. Отговорът ни е много прост. През декември 2015 г., още следващата година, първият газ по морската тръба под Черно море ще премине през България и ще стигне Европейския съюз“ – цитира РИА “Новости“ изявлението на Милер по руската телевизия. Милер потвърди, че представители на Гърция са поискали да бъде построено отклонение от тръбата към нейната територия, предаде агеция Крос.

Миналата седмица президентът на Русия Владимир Путин посочи, че федерацията е готова да реализира проектите “Северен поток“ и “Южен поток“, но ако Евросъюзът ще пречи на осъществяването на “Южен поток“, Русия ще разгледа други варианти за маршрута на газопровода – през страни, които не са членки на ЕС.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви в "Денят започва" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ако майор Валентин