Алексей Милер: Никой не може да ни забрани да строим „Южен поток“

iujen-potok“Европейската комисия не може да спре реализирането на проекта „Южен поток“, заяви ръководителят на руската компания “Газпром“ Алексей Милер. Газопроводът ще премине през акваторията на Черно море и през страни от Южна и Централна Европа с цел диверсификация на маршрутите за износ на руски газ.

„Еврокомисията не може да спре строежа, нас никой не може да ни забрани да строим. Отговорът ни е много прост. През декември 2015 г., още следващата година, първият газ по морската тръба под Черно море ще премине през България и ще стигне Европейския съюз“ – цитира РИА “Новости“ изявлението на Милер по руската телевизия. Милер потвърди, че представители на Гърция са поискали да бъде построено отклонение от тръбата към нейната територия, предаде агеция Крос.

Миналата седмица президентът на Русия Владимир Путин посочи, че федерацията е готова да реализира проектите “Северен поток“ и “Южен поток“, но ако Евросъюзът ще пречи на осъществяването на “Южен поток“, Русия ще разгледа други варианти за маршрута на газопровода – през страни, които не са членки на ЕС.

Maritime.bg – Свят
Последни новини

Последни новини

Кап. I ранг Ваньо Мусински е назначен за заместник-началник на Щаба по операциите на Военноморските сили

На 30 ноември 2021 г., в Щаба на Военноморските сили бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и командира на Военноморските сили за назначаване на длъжности и повишаване

Кап. Димитър Димитров: Крупно дарение на БМФ прави необратимо изграждането на Паметника на моряка

За поредна година морячеството посреща своя професионален празник Никулден в условията на пандемията от Ковид 19 и това не може да не определи насоките на разговора пред

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент