Руският пътешественик Фьодор Конюхов прекоси Тихия океан на гребла

fiodor-koniukovРуският пътешественик Фьодор Конюхов завърши обиколката си на Тихия океан. В продължение на 160 дни той премина около 17 000 км от чилийския град Кон Кон до Брисбейн в Австралия, при това само на гребла, без чужда помощ и без да спира в пристанища.

Плаването на Конюхов започна на 22 декември. В последния момент пътешественикът реши да не спира в местния яхт клуб както беше по план, а направо на плажа, където беше посрещнат от хилядно множество и от кмета на градчето Мулалаба, прададе ЕкипНюз.

Конюхов е първият руснак, който е прекосил на гребла Тихия и Атлантическия океан. За прекосяването на Атлантика през 2002 година му бяха нужни само 46 дни.

 Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Проф. Боян Медникаров: Световното признание на ВВМУ ни мотивира и за наградата „Питагор“

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров Колективната награда „Питагор“, която ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ получи на 24 май, е за успешен трансфер на научни резултати в

Морето прие адмирал Иван Добрев

На 15 юни 2021 г., последното желание на адмирал от запаса Иван Добрев – „да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили. Церемонията по разпръскването на праха му се