Френска фрегата „наблюдава“ Крим

frenska-fregata-cherno-moreФренският военен кораб Surcouf, който влезе в Черно море на 28 май, извършва радиоелектронно разузнаване на военните обекти на Черноморския флот на Русия, съобщи пред ИТАР-ТАСС източник от военно-дипломатическия корпус.

„Фрегатата маневрира в северната част на Черно море, периодично се приближава на 50-60 км от бреговете на Крим. Според наличните данни бойният кораб на НАТО извършва радиоелектронно разузнаване на военните обекти на Черноморския флот на Русия, намиращи се на полуострова по крайбрежната линия, както и на важни административни и стратегически обекти на крайбрежната територия“, поясни източникът.

Той подчерта, че корабът не влиза в териториалните води на Русия, предаде news.bg.

Според източника френският кораб действа в рамите на съвместна мисия с американския ракетен крайцер Vella Gulf. Източникът допълва, че към момента американският кораб е акостирал на пристанището в Констанца, а по-рано е посетил Варна.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие