Три години по-късно: Сомалийски пирати освободиха всички моряци от кораб ALBEDO

MV-ALBEDOСомалийски пирати освободиха единадесет моряци от екипажа на кораб ALBEDO. Плавателният съд престоя в ръцете на пиратите в продължение на три години. За положителната развръзка съобщиха представители на ООН, предаде Ройтерс.

През последните две години се наблюдава спад на броя пиратски нападения във водите около Сомалия. Въпреки това, в момента 38 моряци са в плен на местните банди.

Maritime.bg припомня, че кораб ALBEDO бе нападнат на около 900 nm от бреговете на Сомалия през месец ноември 2010 година при преход от ОАЕ към Кения.

„Всички са в добро здраве“, каза Абди Юсуф Хасан, министър на вътрешните работи на провинцията Галмудуг. По думите му не е бил плащан откуп. Екипажът на ALBEDO бе съставен от моряци от Пакситан, Бангладеш, Шри Ланка и Иран. 7 от моряците бяха освободени през 2012 г., а други четирима загинаха през миналата година, когато корабът потъна близо до брега.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални