Нови четири лайнера акостират на Пристанище Бургас през есента

morska-gara-burgasНови четири лайнера ще акостират на Морската гара – Бургас тази есен. Това съобщи пред „Полиграф“ директорът на “Пристанище Бургас” ЕАД – Николай Тишев. Става дума за нови четири кораба, които до сега не са посещавали порта ни, поясни той. Очаква се лайнерите да пристигнат в града през септември и октомври месец.

”Лайнерите са с капацитет 2 500 души, но както знаете никога не се заемат всичките места. Надяваме се и очакваме по около 2 000 пасажери с всеки круиз, което прави общо около 8 000 души”, обясни още Тишев.

По думите му, резервациите са за ранната есен – септември и октомври месец. Засега няма информация колко от посетителите ще останат в града и колко ще изберат по-далечни дестинации за престоя си в България.

Припомняме ви, че в началото на туристическия сезон бяха заявени общо 16 круизни кораба. Броят на заявките обаче нараства. Нови 10 круизни компании пренасочват корабите си към новата Морска гара в града, а една от причините за това е тежката ситуация в Украйна.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и