Фондът „Си Ес Ай Еф“ на Цветелина Бориславова купува второ пристанище в Бургас

fish-portФондът „Си Ес Ай Еф“, който е собственик на бургаския „Фиш порт“, купува намиращото се в съседство рибарско пристанище на „Черноморски риболов – Бургас“. По сделката предстои да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията.Maritime.bg припомня, че целта на „Си Ес Ай Еф“, собственост на бизнесдамата Цветелина Бориславова, е да разшири собствените си терени за да осигури създаването на специализиран ро-ро терминал. Компанията вече купи испански ро-ро ферибот, който ще обслужва възстановената линия между Бургас, Поти и Новоросийск.

Схемата на новата покупка е свързана с придобиване на новоучреденото дружество „Мета фиш”, в което са апортирани терени, сгради и инфраструктура на „Черноморски риболов”. Общата площ на парцелите е 23 декара, върху тях са изградени складове, хладилни камери и магазин, пише „Преса“.

Цветелина Бориславова се впусна да купува пристанищни съоръжения в Бургас от миналата година, когато придоби „Фиш порт”, където се разтоварват предимно цитрусови плодове и строителни материали. След реконструкция, сега клиенти на това пристанище са „Лукойл Нефтохим” и „Топаз мед”.

Вижте още: 
“Дружба” ще обслужва възстановената линия Бургас – Поти – Новоросийск

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент