Разширява се сътрудничеството между ВВМУ и полската Военноморска академия

bulg_3_464x309Капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” беше на посещение във Военноморската академия на Р. Полша в гр. Гдиня по програма „Еразъм”.

Капитан I ранг проф. д.в.н Медникаров е провел срещи с ръководството на Полската военноморска академия и нейният началник контраадмирал Чеслав Дърч. Коментирани са насоки за сътрудничеството между двете висши военноморски училища, както и конкретните планове за работа през настоящата година.

Домакините са демонстрирали новостите в материално-техническата база на Военноморската академия – действия и управление по време на кризи, съвременно корабно въоръжение, комплекс за подготовка на екипажи за подводници и тренажори. Радушният прием на Началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в полската Военноморска академия е израз на успешното сътрудничество между двете академии.

bulg_2_464x309На 4 юни Началникът на ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” лично е присъствал при изпращането на учебен кораб „Водник” от състава на Полските военноморски сили, на койтоплават двама наши курсанти, осъществяващи морската си практика. Той е посетил и Центъра за военноморска подготовка в Черница, където на лагер са двама наши курсанти.

Капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров е изнесъл лекции пред курсантите в академията, свързани с морската сигурност и безопасност.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Проф. Боян Медникаров: Световното признание на ВВМУ ни мотивира и за наградата „Питагор“

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров Колективната награда „Питагор“, която ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ получи на 24 май, е за успешен трансфер на научни резултати в

Морето прие адмирал Иван Добрев

На 15 юни 2021 г., последното желание на адмирал от запаса Иван Добрев – „да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили. Церемонията по разпръскването на праха му се