Българските ветроходци с рекордно класиране в престижната регата Bosphorus Cup

На 12 юни стартира и най-голямата регата в Западното Черноморие Poseidon-Kaliakria Cup

Изключително силно класиране постигнаха българските ветроходци по време на международната ветроходна регата Bosphorus Cup, която се проведе за 13-а поредна година межу 5 и 8 юни във водите на Босфора около Истанбул.
tmp_Petra-Kaliakria_Racing761793535
Във финалното класиране, след тридневно състезание, в клас IRC1 яхтата Petra-Kaliakria Racing с шкипер Никола Дуков зае осмо място и десето място в общото класиране сред 80 яхти от цял свят, пише Народен спорт. В клас IRC2 Venid Yacht с шкипер Георги Михов е на първо място и с девето време в общото класиране. Третият български екипаж LZ Yachting с шкипер Лъчезар Братоев е с девето място в клас IRC2 и 34-то време в общото класиране.

Това е най-силното представяне на български екипажи в състезанието, което е най-престижно ветроходно събитие в Източното Средиземноморие и предлага невероятна емоция за участници и зрители във водите на Босфора.
tmp_Petra-Kaliakria_Racing_12145119395

Тази седмица стартира и друга голяма ветроходна регата в региона – Poseidon-Kaliakria Cup, която за първа година обединява румънската регата Poseidon и българската Kaliakria Cup. Очаква се новият формат да направи спортното събитие много по-атрактивно и оспорвано. Състезанието ще стартира с гонки в Marina Eforie Nord в Румъния на 12 юни, а след това ще продължи с дълъг офшорен етап Eforie Nord – Балчик (60 NM) на 13 юни, за да завърши с гонки в Балчишкия залив през уикенда на 14 и 15 юни. Специално участие като гост-състезател ще вземе и най-успешният български плувец Петър Стойчев.
tmp_Petra-Kaliakria_Racing_2-1425210799

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент