Есента правят първа копка на рибарското пристанище в Черноморец

fish-port-chernomoretsКметът на Созопол Панайот Рейзи се надява през септември да бъде направена първа копка за изграждане на модерно рибарско пристанище в Черноморец, предаде  „Фокус“.

Рейзи се надява до края на юли месец да бъде определена фирмата изпълнител. За момента няма проблеми свързани с финансирането на обекта. Пристанището ще се изгражда с европейски средства като стойността на проекта е 10 млн лв.

Предвидено е Черноморец да има освен модерно рибарско пристанище, но и борса за продажба на риба, лодкостоянки, кейови стени, а във времето може да се помисли и за яхтено пристанище.

До края на този месец пък трябва да бъде открие музея в Черноморец, който ще е новата атракция за туристите. Там ще се излагат находки открити при разкопките на нос Акра. В момента се създава общинско предприятие Музеи и ще бъде назначен управител и персонал.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).