Есента правят първа копка на рибарското пристанище в Черноморец

fish-port-chernomoretsКметът на Созопол Панайот Рейзи се надява през септември да бъде направена първа копка за изграждане на модерно рибарско пристанище в Черноморец, предаде  „Фокус“.

Рейзи се надява до края на юли месец да бъде определена фирмата изпълнител. За момента няма проблеми свързани с финансирането на обекта. Пристанището ще се изгражда с европейски средства като стойността на проекта е 10 млн лв.

Предвидено е Черноморец да има освен модерно рибарско пристанище, но и борса за продажба на риба, лодкостоянки, кейови стени, а във времето може да се помисли и за яхтено пристанище.

До края на този месец пък трябва да бъде открие музея в Черноморец, който ще е новата атракция за туристите. Там ще се излагат находки открити при разкопките на нос Акра. В момента се създава общинско предприятие Музеи и ще бъде назначен управител и персонал.

Maritime.bg – Рибарство

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални