12 военнослужещи завършват Професионалния старшински колеж към ВВМУ

den-narodni-buditeli-voennomorsko-uchilishteДнес във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се състои тържествен ритуал за завършване на учебната година, повишаване в първо старшинско звание и връчване на свидетелствата за професионална квалификация на кадетите от „Випуск 2014” на Професионалния старшински колеж.

За учебната 2013/2014 г. в Професионалния старшински колеж бяха приети 12 военнослужещи от поделенията на ВМС за обучение по специалностите „Експлоатация и ремонт на корабни радио-, радиотехнически и комуникационни устройства” и „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби”.

Курсът на обучение завърши с успешното полагане на държавните изпити. На завършилите ще се издаде Свидетелство за професионална квалификация и ще се присвои първо старшинско звание. След това те ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования на ВМС, съобщават от училището.

Maritime.bg – ВМС / Морско образование

Последни новини

Последни новини

Адмирал Ефтимов: Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет

Прави се всичко възможно да бъде намерена черната кутия на падналия самолет. Това заяви в "Денят започва" началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ако майор Валентин