Обсъдиха гражданско-военните отношения на семинар във ВВМУ

navigacionen-simulator-vishe-voennomorsko-uchilishteДнес във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” приключва семинарът по гражданско-военни отношения. Форумът е част от съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Force– 13” (BSRF-14.2) от Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014 г.

Целта на семинара е да бъдат обсъдени въпроси, свързани с подпомагането на военните операции и постигането на оперативните цели чрез интегриране на гражданските и военните действия, провеждани в подкрепа на гражданската администрация.

Семинарът бе ръководен от инструктори от Морската пехота на САЩ в Европа. От българска страна в него ще участват военнослужещи от Националния военен университет „Васил Левски”, Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” и формирования от Военноморските сили и служба „Военна полиция” от районите на Варна, Велико Търново, Сливен и Бургас.

На семинара бяха изнесени доклади и представители на страните, участващи в „Black Sea Rotational Force – 13”: Република Армения, Косово, Република Молдова и Румъния.

Maritime.bg – България

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални