ИАРА иззе над 2 километра бракониерски мрежи от морето

Proverka-kalkan-Dobrich-2Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич в рамките на два дни /14 и 15 юни 2014 г./ са извършили проверки във водите на Черно море с два патрулни катера. В района на Каварна и нос Калиакра са извадени 60 бр. винтери за улов на попчета, а в районите на Крапец и Езерец са открити и извадени 4 бр. бракониерски мрежи за улов на калкан с обща дължина 320 метра. Уловът от 2 бр. калкан и 5 кг. попчета е върнат във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител. Уредите са унищожени.

Преди седмица други 2 060 метра бракониерски мрежи за улов на калкан са иззели инспектори на ИАРА Бургас и Добрич при проверки по Черно море.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас за периода от 6 юни до 11 юни 2014 г. са извършили  проверки за улов на калкан по време на забраната  в района на гр. Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово, Ахелой и Поморие. При проверките са иззети общо 1500 метра бракониерски мрежени уреди за улов на калкан с размер на окото 400 мм. Установеният улов от калкан от 13.800 кг. е освободен и върнат обратно в морето.  Мрежите са иззети и са на съхранение в склад на ИАРА Бургас. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни нарушители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка в акваторията на Черно море в района на гр.Балчик и с.Кранево. Открити са заложени в работно положение 7 бр. бракониерски мрежи за улов на калкан с обща дължина 560 метра. Уловът от 3 бр. калкан е върнат във водата. Мрежите са иззети и в последствие ще бъдат унищожени. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент