Вицеадмирал Румен Николов бе назначен за началник на отбраната

kontraadmiral-rumen-nikolovВъв Варна се проведе церемония по назначаване на вицеадмирал Румен Николов за началник на отбраната, предаде „Фокус”.

Събитието се проведе в Щаба на Военноморските сили в присъствието на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, заместник министърът на отбраната Иван Иванов и други официални лица.

С указ на президента на Р. България Росен Плевнелиев на мястото на контраадмирал Румен Николов бе назначен контраадмирал Димитър Денев, който вече е новият командир на Военноморските сили.

След церемонията заместник – министъра на отбраната Иван Иванов награди, от името на министъра на отбраната, военнослужещи от Военноморските сили участвали в евакуацията на хора от наводнения квартал „Аспарухово” в гр.Варна и курортен комплекс „Албена” и при ликвидиране на последствията от природното бедствие.

Румен Николов е роден на 9 февруари 1957 г. в Тервел. Учил е във Висшето военноморско училище във Варна. Випускник е на две академии – в Русия и у нас. Преминал е през всички основни командни длъжности на флота – от командир на бойна част на противолодъчен кораб до командир на ВМС.

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва