Морска администрация въведе 6 нови електронни услуги

morska-administraciyaЗаместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева и изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Живко Петров представиха новите електронни услуги на агенцията.

Събитието състоя днес в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

ИА „Морска администрация“ е включена като една от пилотните администрации в проекта „Въвеждане на комплексно административно обслужване за предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса”, който се реализира с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”.

Благодарение на него са разработени 6 услуги: Проверка за автентичност на свидетелство за правоспособност и достоверност на данните, вписани в него; издаване на удостоверение за плавателен стаж; издаване/преиздаване на свидетелствo за завършени курсове за специална и допълнителна подготовка, изисквани съгласно международни конвенции; издаване/преиздаване на свидетелство за правоспособност “Водач на кораб до 40 БТ по море” и “Водач на малък кораб”; издаване/преиздаване на свидетелствo за правоспособност за работа по море; издаване/преиздаване на свидетелство за правоспособност за плаване по ВВПЕ.

Новите електронни услуги ще се отразят благоприятно на работата на над 33 000 моряци.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие