Започва реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие

ribarsko-pristanishte-pomorieИван Алексиев, кмет на община Поморие подписа договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище”.

Договорът е за 100% безвъзмездна финансова помощ, като 75% ще се финансира от Европейския фонд за рибарство и 25% от държавния бюджет на Република България. Проектът е на стойност 9 754 511,58 лв., а срокът за изпълнението му – 31 август 2015 г.

С изпълнението на проекта, капацитетът на рибарското пристанище значително ще се увеличи. Съществуващите съоръжения ще бъдат реконструирани и ще се изградят нови. В момента то събира около 17 лодки, а след реконструкцията ще бъде пристан за 112 лодки и 8 малки риболовни кораба. С благоустрояването на пристана ще бъдат осигурени и необходимите условия на рибарите. В проекта е предвидено изграждане на рибна борса за разтоварване и временно съхраняване на уловите, с уреди за производство на люспест лед, обособена зона за продажби, електричество, ВиК инсталация и санитарен възел. Ще бъдат създадени защитени пристани за техническо обслужване на плавателните съдове и нови работни места.

Районът около пристанището също ще бъде благоустроен и озеленен. Ще бъдат монтирани пейки и осветление.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие