Спасиха бедстваща яхта край Каварна

OLYMPUS DIGITAL CAMERA14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между  н. Калиакра и Каварна, научи Maritime.bg.

Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта „Татяна“. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца.

Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода.

От стоянката в Каварна, ИА „Морска администрация“ изпраща базирания там катер. На борда му са били прехвърлени бедстващите от „Татяна“. Екипажът на катера на Морска администрация успява да неутрализира теча, яхтата е била стабилизирана.

Намиращ се в района риболовен кораб също е оказал съдействие на бедстващите. Риболовците са отбуксирали „Татяна“ до пристанището в Балчик, където тя е постоянно базирана.

Намиращите се на борда деца – на 10 и 12-годишна възраст са се разминали само с уплаха, казаха пред Maritime.bg свидетели на инцидента. Шкиперът на яхтата е англичанин, а майката на двете деца е с руски произход.

Вероятната причина за инцидента е проблем с кингстоните на съда.

| Снимката е илюстративна.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент