Приеха нов випуск курсанти във Висшето военноморско училище

Screen Shot 2014-07-10 at 11.45.50 AMПриет е новият випуск курсанти във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, съобщиха от учебното заведение.

11 младежи и 6 девойки са приети, в съответствие с класиранието за учебната 2014- 2015 г. и личните беседи на приемната комисия под председателството на началника на училището кап. I ранг професор, доктор на военните науки Боян Медникаров.

Седемнадесетте курсанти ще се обучават за ВМС по три специалности – „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“ и „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“. Определени са и 4 резерви.

Сред кандидатите и приетите курсанти има студенти от училището, завършили първи и втори курс, уточняват от ВВМУ.

Приетите курсанти трябва да се явят на 22 август 2014 г. за началото на службата си в Българската армия. До 26 септември с тях ще се проведе начална военна подготовка, а от 29 септември ще започнат редовните учебни занятия за първия семестър на учебната година.

Курсантите от „Випуск 2014 – 2019“ ще положат военна клетва на 4 октомври 2014 г.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Проф. Боян Медникаров: Световното признание на ВВМУ ни мотивира и за наградата „Питагор“

Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров Колективната награда „Питагор“, която ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ получи на 24 май, е за успешен трансфер на научни резултати в

Морето прие адмирал Иван Добрев

На 15 юни 2021 г., последното желание на адмирал от запаса Иван Добрев – „да го приеме морето”, беше изпълнено от Военноморските сили. Церемонията по разпръскването на праха му се