Руският флот отработва действия при ядрен инцидент

pyotr_veliky_northern_fleet_facebook

Руският Военноморски флот участва в специално учение по ликвидиране на последици от извънредни ситуации с ядрени материали, съобщиха пред журналисти от пресслужбата на министерството на отбраната на РФ.

По време на ученията военните ще натоварят ядрени материали на кораби на Тихоокеанския флот и ще изпитат съвременен модел на функциониране на държавната система за реагиране и ликвидиране на последици от извънредни ситуации с ядрени материали, които те отработили през август миналата година на аналогичните учения „Авария 2013”.

В мероприятията също ще участват аварийно-спасителни групировки на държавната корпорация „Росатом” и министерството по извънредните ситуации на Русия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на