Кения залови рекордна пратка хероин на кораб

Screen Shot 2014-07-15 at 11.54.13 PMНад 340 кг. хероин заловиха властите в Кения на борда на кораб BESHEHR AMIN DARYA. Дрогата е открита в пристанище Момбаса.

Пратката хероин е най-голямата задържана на кораб в Кения.

BESHEHR AMIN DARYA е бил задържан през миналата седмица по сигнал за наличие на наркотици на борда. Когато местната полиция инспектира съда са открити около 900 грама от полусинтетичното производно на опиума. Наркотикът бил скрит в един от товарните хамбари на кораба.

„Дрогата бе скрита между торби цимент, които BESHEHR AMIN DARYA превозваше“, заяви Хамиси Маша, шеф на отдела за борба с наркотрафика в крайбрежната част на Кения. По думите на полицейския шеф 9 души, членове на екипажа, са били задържани. Сред тях шестима са от Пакистан, двама от Индия и един моряк от Иран. Според Маша един моряк е починал на борда на кораба, след неговото задържане. „Той е бил болен, не му е била осигурена медицинска помощ“, обясни още Маша.

След като инспекторите открили първия килограм им била наредена по-обстойна проверка. Седмица по-късно те открили останалото количество дрога, което било скрито в специално помещение в горивен танк.

Местната полиция продължава разследването. Предполага се, че дрогата е била предназначена за страна от Европейския съюз.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на