Испания продава кораб „Св. Николай“ за 800 хил. евро

korab-sv-nikolayВластите в испанското средиземноморско пристанище Кадис пуснаха на търг българския кораб „Свети Николай“, заловен преди две години с 2,7 тона кокаин на борда, съобщи в. „Ел Мундо“, предаде ClubZ.

Първоначално обявената цена е 796 886 евро. Търгът започва в петък, 18 юли.

Решението за търга било взето още през януари от Търговския съд в Кадис. Причина за него са натрупани пристанищни такси. Корабът бе задържан от испанската полиция на 13 август 2012 г. Това стана в резултат на международна операция срещу наркотрафика, в която участваха и българските власти.

На борда на „Свети Николай“ бяха открити общо 2,7 тона кокаин, разпределени в 108 чувала. Плавателният съд бе буксиран до порт Кадис. Той бе конфискуван от испанската държава.

Арестувани бяха 21 моряци на борда. Всички са българи. До този момент са освободени седем от тях.

Източниците от Испания твърдяха, че каналът бил същият, по който е прекарвал наркотици задържаният при операция „Кокаинови крале“ Евелин Банев-Брендо. Известно е, че Брендо е близък приятел със собственика на кораба Дойчин Дойчев.

В България бяха задържани соченият от полицията за организатор на пратката Руслан Колев и Дойчин Дойчев. По-късно обаче и двамата бяха освободени от специализирания съд.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Откриха изложба за годишнината на ВМС, наградиха победителите във флотската спартакиада (галерия)

На 5 август във Военноморския музей беше открита изложба „Творчество и пропаганда във флота в годините на студената война“ по случай 142-та годишнина от създаването на

Финансов експерт е предложеният за генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“

Финансов експерт е предложеният за нов генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура". Роденият през 1981 г. Добромир Янев е завършил Икономическия техникум в Бургас, а

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили