Над 43 тона е квотата за улов на калкан през тази година в българската акватория на Черно море

Proverka-kalkan-Dobrich-2

Одобрената от Европейската комисия квота за улов на калкан през 2014-а година е в размер на малко над 43 тона, което е съгласно регламента на съвета. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна Бейхан Хасанов, директор на отдел „Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури във Варна.

Той посочи, че изискванията за улов на калкан през настоящата година са подробно описани в специфичния план за мониторинг и контрол на калкан в Черно море.

Хасанов добави, че за тази година общо одобрените риболовни кораби за улов на калкан са 126, между които е и разпределено количеството за улов на калкан, в размер на малко над 30 тона. 10 тона от квотата ще бъде допълнително разпределена между браншовите организации.

В отдел „Рибарство и контрол” – Варна за индивидуална квота за улов на калкан са кандидатствали общо 58 риболовни кораби, като всички са одобрени и вече извършват улова на котираната риба.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие