Николай Тишев: Мнозинството да чуе работниците, те са го избирали

tishev-pristanishte-burgasНека мнозинството от ГЕРБ чуе работници на пристанището, защото те са го избирали. Това каза днес с залата на Общински съвет – Бургас Николай Тишев, изпълнителен директор на бургаското пристанище. Според него имало изход от сложната ситуация, който щял да удовлетвори всички страни. Той заяви, че е предвидил отварянето на малък вход до „Старата фрегата“, от където всички желаещи ще могат да влизат и да посещават Морската гара, предаде burgasnews.com.

„Добре щеше да е г-н Николов да присъства днес, защото именно той е внесъл тази докладна. Проектът за зоната за обществен достъп не е от днес, а от 5-6 години. Сега тази идея не е осъществима, защото части от пристанището бяха дадени на концесията. Първо и четвърто корабно място са най-важните за държавната част. Всички приказки, че хората ще си намерят работа на друго място, след преквалификация, не са истина. Те са със специализирани професии и не заслужават да поливат и садят градинки“, каза още Тишев.

Председателят на пристанищния синдикат Сергей Янков заяви, че докладната няма финансова обосновка. 1 метър пристанище струвало 1 милион долара, а от мнозинството искали да закрият две корабни места. „Това е загуба за около милиард и закриване на една работещо пристанище . Миналата година имаше 3,5 млн печалба, никое друго в Бургас не прави толкова“, допълни той. Пристанищните работници се обединиха, че съветниците трябва да помислят за хората, защото така те  щели да останат на улицата. Те са събрали 10 450 подписа в тяхна подкрепа, които ще бъдат внесени в ОбС.

На два пъти се наложи сесията да бъде и прекъсвана. Първият път заради спиране на тока, вторият заради липса на сигнал за телевизиите. Това предизвика гняв в работниците, които бурно освиркаха съветниците, като скандираха: „Мафия, мафия, мафия!“.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент