Николай Тишев: Зоната за обществен достъп ще се ограничи до вълнолома и около Морска гара – Бургас

tishev-pristanishte-burgasУвеличен е товарооборотът на Пристанище Бургас ЕАД спрямо същия период за миналата година. Това съобщи пред Maritime.bg изпълнителният директор на порта Николай Тишев. По думите му именно добрата работа на пристанището е станала причина за увеличаване броя на наетите служители от държавния оператор.

По повод развилия се скандал между порта и общината, Николай Тишев коментира, че е постигнат консенсус.

„Отпаднаха текстовете да се прехвърля безвъзмездно теренът между 1-во и 4-то корабно място“, коментира Тишев. По думите му зоната за обществен достъп ще се ограничи до вълнолома и около Морска гара – Бургас.

„Мисля, че никой няма да си позволи да подмени решението на общинските съветници, което бе предложено и изчетено от председателя на ОбС“, каза Николай Тишев в отговор на въпрос дали е възможен пореден обрат.

По повод появилите се мнения, че зад скандала прозират конкурентни корпоративни интереси, Николай Тишев заяви, че не може да твърди подобно нещо.

„Все пак обаче, ако решението беше взето и 1-во и 4-то к.м. бяха преминали под друго управление, то щеше да е наличен друг монополист“, подчерта той.

Тема в развитие:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“25377, 25368, 25363, 25353, 25192, 25132″ display_style=“list-small“]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на