Николай Тишев: Зоната за обществен достъп ще се ограничи до вълнолома и около Морска гара – Бургас

tishev-pristanishte-burgasУвеличен е товарооборотът на Пристанище Бургас ЕАД спрямо същия период за миналата година. Това съобщи пред Maritime.bg изпълнителният директор на порта Николай Тишев. По думите му именно добрата работа на пристанището е станала причина за увеличаване броя на наетите служители от държавния оператор.

По повод развилия се скандал между порта и общината, Николай Тишев коментира, че е постигнат консенсус.

„Отпаднаха текстовете да се прехвърля безвъзмездно теренът между 1-во и 4-то корабно място“, коментира Тишев. По думите му зоната за обществен достъп ще се ограничи до вълнолома и около Морска гара – Бургас.

„Мисля, че никой няма да си позволи да подмени решението на общинските съветници, което бе предложено и изчетено от председателя на ОбС“, каза Николай Тишев в отговор на въпрос дали е възможен пореден обрат.

По повод появилите се мнения, че зад скандала прозират конкурентни корпоративни интереси, Николай Тишев заяви, че не може да твърди подобно нещо.

„Все пак обаче, ако решението беше взето и 1-во и 4-то к.м. бяха преминали под друго управление, то щеше да е наличен друг монополист“, подчерта той.

Тема в развитие:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“25377, 25368, 25363, 25353, 25192, 25132″ display_style=“list-small“]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент